OVER JAN OOSTERBAAN

Historie

Historie
1978
maart 24

Maeng – Ho

In 1978 begonnen bij Maeng – Ho onder leiding van Martin Borneman. In een korte tijd al Nederlands kampioen halfzwaar gewicht. In 1984 Heeft Jan Frank Lobman uitgedaagd, ondanks het feit dat Frank onder de zwaargewichten viel was dit niet in de wedstrijd aan te zien. Met 10 kilo verschil was de wedstrijd spannend tot op de laatste minuut. Helaas heeft Jan op punten verloren maar het was een echte strijd der Titanen. Vanaf 1986 heeft Jan een overstap gemaakt naar de zwaargewichten. Tot dan toe wist hij ieder jaar zijn Nederlandse titel te behouden.

1990
maart 24

Peter Aerts

In 1990 heeft Jan gevochten tegen Peter Aerts. (Bekend door K-1 toernooien) Peter Aerts was op dat moment de vervanger van de oorspronkelijke vechter Floyd Brown. Door een blessure moest Jan opgeven. Zo zijn er nog meerdere tegenstanders en wedstrijden op te noemen. Marc de Block, Branco Cicatic, Jean Marcus Tonus etc.

2003
maart 24

Afscheidswedstrijd

In 2003 heeft Jan zijn afscheidswedstrijd gehouden tegen zijn oude rivaal Jan Lobman in de Ahoy. Het was een spannende partij met de nodige uitglijders (de vloer was wat glad). Uiteindelijk heeft Jan zijn partij gewonnen. Net op het moment dat je dacht, het is stil rondom Jan heeft hij toch nog wat partijtjes gepakt werd er later nog de veteranentitel in het leven geroepen. Ook deze partij had Jan in “the Pocket”. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Jan droomt al jaren over een eigen sportschool. Met de visie van Maeng – Ho en de waarden en normen die bij de vechtsport hoort. Iedereen moet zich thuisvoelen.

2008
maart 24

De sportschool

2008… het moment van de waarheid. De sportschool opende de deuren, 1500 m2 ruimte. Tot op de dag van vandaag heeft Jan pupillen in zijn gym staan die met regelmaat een winnende match binnenhalen.